Trädgårdsgruppen

Lavendel – så lyckas du | Plantagen

Trädgårdsgruppen består av några entusiaster som gärna vill utveckla Skanörsgårdens yttre miljöer. Samtidigt är vi måna om att hålla nere föreningens kostnader maximalt!
Vi har därför köpt in en egen åkgräsklippare, där Leif gör ett fantastiskt jobb som huvudansvarig för klippningen. Men hjälp lite då och då tas gärna emot!

Under våren 2021 planterades en lavendelrabatt vid gäststugan och vi köpte in nya trädgårdsmöbler. Under hösten grävde vi ner vi 5000 (!) lökar som gärna sprider sig lite överallt på området och vi ser nu med spänning fram emot våren!
Det pågår en dialog med kommunen om uppfräschning av grönytorna på Båtsmansvägen, men projektet är tyvärr satt på halvhalt tills lösningen för den nya sophanteringen blivit klarlagd. Vi hoppas att kunna ta tag i detta på riktigt våren 2022.

Skanörsgården har ett mycket stort problem med starkt invasiva Accasia-träd som planterades på flera ställen när området byggdes. Dessa måste fällas och lämpliga ersättningsträd planteras, en både kostsam och inte helt enkel arbetsuppgift.
Planering pågår och ekonomisk buffert byggs upp!

Har du goda idéer och tips på hur vi kan göra vår gemensamma utemiljö trevligare?
Vill du engagera dig och bli en del i gänget?
Hör av dig!!!

Vi som ingår i Trädgårdsgruppen idag är;
Ulrika Nordeborg
Leif Göransson (sammankallande)
Ingrid Tegnér